Chifteluţe de cartofi cu umplutură picantă
PrinteazaChifteluţe de cartofi cu umplutură picantă din: cartofi noi, ceapa, cascaval, oua, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei, sunca, cascaval, pesto, faina, pesmet.
- 900 g cartofi noi
- 1 ceapa
- 60 g cascaval ras
- 2 oua
- 2-3 linguri amidon
- sare
- piper
- nucsoara
- 5 linguri ulei
- 3 felii sunca
- 3 felii cascaval
- 4-5 linguri pesto
- 3 linguri faina
- 100 g pesmet
Mod de preparare:
Se fierb 400 g cartofi; se scurg, se decojesc şi se pasează. Se toacă ceapa şi se adaugă împreună cu caşcavalul ras, 1 ou şi amidon.
Se frământă şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se încinge cuptorul la 200°C.
Se curăţă restul de cartofi şi se taie felii pe lung. Se amestecă împreună cu 2 linguri de ulei şi sare.
Se repartizează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 40 min., întorcându-se de mai multe ori. Se bate oul rămas.
Se modelează chifteluţe din compoziţia de cartofi. Se taie mărunt şunca şi caşcavalul.
Se aşază pe o chifteluţă şuncă, caşcaval şi pesto, se acoperă cu a doua chifteluţă, se presează puţin şi se tăvălesc mai întâi prin făină şi apoi prin ou; în final se tăvălesc prin pesmet.
Se prăjesc în restul de ulei cca 3-4 min. Se servesc alături feliile de cartofi.
Chifteluţe de cartofi cu umplutură picantă
Pofta buna!