Chifteluţe de cartofi cu umplutură picantă

Printeaza

Chifteluţe de cartofi cu umplutură picantă din: cartofi noi, ceapa, cascaval, oua, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei, sunca, cascaval, pesto, faina, pesmet.

Ingrediente:Chiftelute_de_cartofi_cu_umplutura_picanta

  • 900 g cartofi noi
  • 1 ceapa
  • 60 g cascaval ras
  • 2 oua
  • 2-3 linguri amidon
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 5 linguri ulei
  • 3 felii sunca
  • 3 felii cascaval
  • 4-5 linguri pesto
  • 3 linguri faina
  • 100 g pesmet

 

Mod de preparare:

Se fierb 400 g cartofi; se scurg, se decojesc şi se pasează. Se toacă ceapa şi se adaugă împre­ună cu caşcavalul ras, 1 ou şi amidon.

Se fră­mântă şi se condimentează cu sare, piper şi nuc­şoară. Se încinge cuptorul la 200°C.

Se curăţă restul de cartofi şi se taie felii pe lung. Se ames­tecă împreună cu 2 linguri de ulei şi sare.

Se repartizează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 40 min., întorcându-se de mai multe ori. Se bate oul rămas.

Se modelează chifteluţe din compoziţia de cartofi. Se taie mărunt şunca şi caşcavalul.

Se aşază pe o chifteluţă şuncă, caşcaval şi pesto, se acoperă cu a doua chifte­luţă, se presează puţin şi se tăvălesc mai întâi prin făină şi apoi prin ou; în final se tăvălesc prin pesmet.

Se prăjesc în restul de ulei cca 3-4 min. Se servesc alături feliile de cartofi.

Chifteluţe de cartofi cu umplutură picantă

Chiftelute_de_cartofi_cu_umplutura_picanta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.