Chiftele marinate – reteta usor de preparat si foarte gustoasa din: carne tocata, ceapa, ou, pesmet, sare, piper negru, ketchup, sos worcestershire, otet, zahar brun, usturoi. Chiftelele marinate sunt o variantă delicioasă și interesantă a rețetei clasice de chiftele. Acestea se prepară prin marinarea chiftelelor într-un amestec de sosuri și condimente, oferindu-le o aromă și […]
Chifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă
PrinteazaChifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă din: chifla, supa, patrunjel, ceapa verde, usturoi, carne tocata de vaca, ou, mustar, sare, piper, unt si ulei de floarea soarelui.
- 1 chifla integrala veche de 1 zi
- 250 ml supa
- cate 1/2 legatura patrunjel si ceapa verde
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 500 g carne tocata de vaca
- 1 ou
- 1-2 linguri mustar iute
- sare
- piper
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se înmoaie chifla în supă. Se spală verdeaţa, se curăţă şi se toacă, respectiv se taie rulouri mici.
Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. într-un castron se pun verdeaţa, ceapa şi usturoiul cu oul, carnea tocată, muştarul, sarea şi piperul.
Se stoarce chifla bine, se adaugă în amestecul de mai sus şi se frământă totul bine.
Se încing untul şi uleiul într-o tigaie mare. Cu mâinile umede se formează chifteluţe din masa de carne tocată şi se prăjesc pe ambele părţi 10 minute, până devin crocante.
Pentru garnitură, se potrivesc o salată de cartofi
Chifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele marinate – reteta usor de preparat
Chiftele de pui cu parmezan
Chiftele de pui cu parmezan din: piept de pui, oua, cascaval, parmezan, faina, ceapa verde, patrunjel verde, marar verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 ouă mari 2 linguri cașcaval dat pe răzătoarea mare 1 lingură parmezan ras 1-2 linguri făină 1 ceapă verde 2-3 re pătrunjel verde 2-3 […]
Pofta buna!
mi-e pofta de niste chiftele
Si mie imi plac chiftelele astea