Chiftelute condimentate de nap

Printeaza

Chiftelute condimentate de nap din: nap, faina, creme fraiche, ou, ardei iute, ceapa rosie, ardei cayenne, garam masala, turmeric, coriandru, ulei de floarea soarelui si chutney de mango.

Ingrediente:

  • 1 nap (aproximativ 650g), cojit si taiat cubulete
  • 75 g de faina
  • 100 ml de creme fraiche sau smantana
  • 1 ou, batut
  • 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 lingurita de ardei cayenne, pudra
  • 2 lingurite de garam masala
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite
  • 1 mana mica de coriandru, tocat
  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit
  • chutney de mango, pentru servit

 

Mod de preparare:

Fierbe napul timp de 15 minute, până se înmoaie, apoi se scurge bine. într-un bol mare, se amestecă făina, creme fraîche şi oul până se obţine un aluat gros şi omogen. Se încorporează ardeiul iute, ceapa, condimentele şi verdeaţa, apoi se asezonează din belşug.

Pasează grosier napul, apoi se adaugă în aluat

Incinge un pic de ulei într-o tigaie largă antiaderentâ şi se pun la prăjit linguri de amestec. Se aplatizează uşor şi se prăjesc câte 2 minute pe fiecare parte, până ce chifteluţele devin crocante şi maronii.

Se servesc fierbinţi, cu chutney.

 

Chiftelute condimentate de nap

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.