Fierbi o conopidă de 1/2 de kg în apă cu sare. Când este fiartă o scurgi de apă, apoi o pasezi. Separat baţi 2 ouă cu puţină sare şi un vârf de cuţit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie.
Peste ouă pui în ploaie făina albă până devine o compoziţie ca o smântână mai groasă pe care o amesteci cu conopida pasată. Treci pe răzătoarea mică 150 g caşcaval şi amesteci totul, lei cu linguriţa din compoziţie şi pui la prăjit în ulei încins.
Intorci chiftelele doar când s-au rumenit, deoarece s-ar putea prinde de tigaie. Linguriţa o vei înmuia în apă ca să nu-ţi rămână compoziţia lipită de ea. Chiftelele le serveşti reci.
Chiftele de conopida in pesmet din: conopida, oua, faina, pesmet, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 4 linguri de făină 1 lingură de pesmet 1 căţel de usturoi sare piper ulei de prăjit Mod de preparare: Curăţă conopida de frunze, scoate buchetele de pe cotor, spală-le şi pune-le la fiert în apă […]
Tocana cu conopida si chiftele din: ulei de masline, ceapa, usturoi, conserva de rosii, pasta de rosii, conopida, naut, coriandru, carne de miel, chimion, paprika. Ingrediente: Pentru sos: 2 linguriţe ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 1 conservă de 400g de roşii tocate 2 linguriţe pastă de roşii 500ml supă […]
Chiftele de conopida si varza din: conopida, varza, ceapa, oua, faina, praf de copt, boia, patrunjel, usturoi, sare, piper. Ingrediente: o conopida mică 250-300 g varză o ceapă mică 2 ouă 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri făină o lingurită praf de copt o lingurita boia o lingurită praf de usturoi sare si piper Mod de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.