Saramura de Biban: Savoare Tradițională Românească din: bibani, rosii, ardei grasi, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, apa, sare, piper, boia dulce. Descoperiți gustul autentic al tradiției românești cu această rețetă simplă și delicioasă de Saramura de Biban. O preparare culinară plină de istorie și aromă, perfectă pentru o masă îmbelșugată în familie. […]
Chiftelute de costită afumata
PrinteazaChiftelute de costită afumata din: paine, piept de porc, salam, supa, oua, faina, lapte, patrunjel, ulei de masline, parmezan, sare.
Ingrediente:
- 400 g pâine învechită fără coajă
- 120 g piept de porc afumat
- 100g salam
- 1 1/2 supă de carne
- 2 ouă
- făină
- lapte
- pătrunjel verde
- ulei de măsline
- parmezan ras
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi pâinea în cuburi mici, înmuiaţi-le pe acestea în puţin lapte, apoi pregătiţi pieptul de porc şi salamul tăiate, la fel, în cuburi mici.
Adăugaţi pâinea înmuiată, pudraţi cu făină, puneţi pătrunjel tocat mărunt şi ouăle. Omogenizaţi amestecul până obţineţi o pastă omogenă şi consistentă.
Formaţi din aceasta chifteluţe de mărimea unei mandarine. Când supa clocoteşte, daţi focul domol, puneţi chifteluţete şi lăsaţi-le să fiarbă încet 20 de minute.
Luaţi apoi aceste chifteluţe (când s-au ridicat la suprafaţă), aduceţi-le la masă şi serviţi-le în supa fierbinte.
Puteţi să le oferiţi oaspeţilor şi decorate cu sos de roşii sau cu unt fierbinte şi parmezan ras.
Pofta buna!
Saramura de Biban: Savoare Tradițională Românească
Rețetă Clasică de Șnițel de Porc cu Cartofi Piure
Rețetă Clasică de Șnițel de Porc cu Cartofi Piure din: cotlet de porc, sare, piper, oua, pesmet, faina, ulei vegetal, cartofi, unt, lapte, sare, piper. Șnițelul de porc cu cartofi piure este un preparat clasic și reconfortant care amintește de gusturile copilăriei. Această combinație perfectă de carne fragedă de porc și cartofi piure cremoși a […]