Chiftele cu sos de rosii din: carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ceapa, sos de rosii, oua, smantana, patrunjel, ulei, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1.5 carne tocata de vita 3/4 cană pesmet 3 căței de usturoi tocat 1/2 ceapa tocata 2/3 cană sos de roșii 3 ouă 2/3 cană smântână 1 linguriță patrunjel 2 linguri […]
Chiftelute de costita
PrinteazaChiftelute de costita din: paine invechita, piept de porc afumat, salam, supa de carne, oua, faina, lapte, patrunjel, ulei de masline, parmezan si sare.
- 400 g pâine învechită, fără coajă
- 120 g piept de porc afumat
- 100 g salam
- 1 1/2 l supă de carne
- 2 ouă
- făină
- lapte
- pătrunjel verde
- ulei de măsline
- parmezan ras
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi pâinea în cuburi mici, înmuiaţi-le în lapte, adăugaţi aici pâinea înmuiată, presăraţi făină, puneţi pătrunjel tocat mărunt şi ouăle.
Omagenizaţi amestecul, pentru a obţine o pastă omogenă şi consistentă.
Formaţi din aceasta chifteluţe de mărimea unei mandarine.
Când supa clocoteşte, daţi focul domol şi lăsaţi-le să fiarbă încet 20 de minute.
Luaţi apoi aceste chifteluţe (când s-au ridicat la suprafaţă) aduceţi-le la masă şi serviţi-le în supa fierbinte.
Mai puteţi să le oferiţi oaspeţilor decorate cu sos de roşii sau cu unt fierbinte şi parmezan ras.
Chiftelute de costita
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Chiftele de curcan cu sos cald
Chiftele de curcan cu sos cald din: carne tocata de curcan, usturoi, busuioc, sare, ou, piper, pesmet, lapte, mozzarella, ulei de masline, sos marinara. Ingrediente: 1 kg carne tocata de curcan 2 căței de usturoi tocat 1 linguriță de busuioc uscat 1/2 linguriță sare 1 ou 1/8 linguriță piper negru măcinat 1 cană pesmet 1/4 […]
Pofta buna!