Chiftelute de crevete cu castane si ghimbir
PrinteazaChiftelute de crevete cu castane si ghimbir din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, făină albă, sare, bicarbonat, oua, rădăcină de ghimbir, vin roşu, piper.
- 500 g crevete proaspete
- 100 g carne grasă de porc
- 20o g castane comestibile
- 5 căni ulei de arahide
- 2 linguriţe făină albă dizolvată în 2 linguriţe apă
- 1 linguriţă rasă sare
- 1/4 linguriţă bicarbonat
- 2 albuşuri de ou
- 2 linguriţe cu rădăcină de ghimbir
- tăiată mărunt
- 2 linguri vin roşu
- piper
Mod de preparare:
Se scot cu un cuţit bine ascuţit capetele, crustele, picioarele, cozile crevetelor şi firul negru care le traversează.
Se spală bine în apă rece şi se lasă la scurs. Castanele se decojesc şi se toacă mărunt. Ghimbirul se lasă la înmuiat în apă rece.
Carnea şi crevetele se taie cubuleţe şi se bat cu un bătător de lemn. Se pun bucăţile într-un vas nu prea mare, se adaugă castanele, albuşurile de ou, făina, bicarbonatul, vinul, piperul şi apa în care s-a înmuiat ghimbirul.
Se amestecă bine până se omogenizează perfect şi Se fac chifteluţele. Când începe să sfârâie uleiul din cratiţa pusă pe aragaz, la foc mic, se pun chifteluţele.
După ce încep să se ridice la suprafaţă, se mai lasă puţin. Se scot şi se lasă să se scurgă bine de grăsime.
Pofta buna!