Chifteluţe cu creveţi şi porumb
PrinteazaO reteta de chiftelute cu creveti si porumb din: faina, praf de copt, oua, lapte, pasta de curry, porumb, ceapa verde, frunze de coriandru, creveti, ulei si sos dulce de chilli.
- 140 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- 125 ml de lapte
- 2 linguri pasta de curry rosu thailandez
- 140 g boabe de porumb dulce, decongelat
- 1 legatura mica de ceapa verde, tocata
- 1 legatura mica de frunze de coriandru, tocata
- 140 g de creveti mari, decorticati, taiati bucatele
- ulei pentru prajit
- sos dulce de chilli, pentru servit
Mod de preparare:
Se pun într-un bol făina, praful de copt şi jumătate linguriţă de sare. Se adaugă ouăle şi laptele şi se amestecă până se obţine un aluat gros şi fin. Se adaugă pasta de curry şi se amestecă bine. Se pun porumbul, ceapa verde, coriandrul şi creveţii într-un alt bol încăpător.
Se toarnă aluatul peste porumb şi se amestecă bine. Se încing câteva linguri de ulei într-o tigaie nonaderentă. Se prăjesc în tranşe chifteluţe, împărţind compoziţia cu o lingură. Se lasă două minute pe fiecare parte, până se rumenesc şi sunt pătrunse. Se păstrează la cald şi se servesc cu sos dulce de chilii.
Chifteluţe cu creveţi şi porumb
Pofta buna!