Chiftelute crocante cu hering marinat
PrinteazaChiftelute crocante cu hering marinat din: hering marinat, cartofi, ou, faina, iaurt gras, ceapa rosie, smantana, usturoi, sare, piper, ceapa verde, verdeata, ulei.
- 150-200 g hering afumat
- 500 g cartofi
- 1 ou mare
- 2 linguri de faina
- 1 ceapa rosie
- 150 g iaurt gras
- 3 linguri de smantana
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper macinat alb si negru
- ceapa verde
- verdeata
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curăţă cartofii, rade-i, pune peste ei sare şi lasă-i câteva minute. Stoarce-i bine. Amestecă-i cu ou, sare şi piper negru. Dă-le consistenţă cu ajutorul făinii. Modelează turtiţe, încinge uleiul şi prăjeşte-le la foc mediu, 2-3 minute pe fiecare parte.
Scoate-le pe o hârtie absorbantă. Pentru sos, amestecă iaurtul cu smântână, usturoi zdro-bit şi piper alb. Când sunt gata, aşază într-o far-furie câte o chiftea, o lingură de sos, iarăşi o chiftea, şi tot aşa până obţii un turnuleţ estetic.
Aşază în vârf un moţ de sos, pune hering marinat, ceapă roşie şi piper negru.
Chiftelute crocante cu hering marinat
Pofta buna!