Chiftelute crocante cu hering marinat

Printeaza

Chiftelute crocante cu hering marinat din: hering marinat, cartofi, ou, faina, iaurt gras, ceapa rosie, smantana, usturoi, sare, piper, ceapa verde, verdeata, ulei.

Ingrediente:Chiftelute_crocante_cu_hering_marinat

  • 150-200 g hering afumat
  • 500 g cartofi
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de faina
  • 1 ceapa rosie
  • 150 g iaurt gras
  • 3 linguri de smantana
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper macinat alb si negru
  • ceapa verde
  • verdeata
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii, rade-i, pune peste ei sare şi lasă-i câteva minute. Stoarce-i bine. Amestecă-i cu ou, sare şi piper negru. Dă-le consistenţă cu ajutorul făinii. Modelează turtiţe, încinge uleiul şi prăjeşte-le la foc mediu, 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoate-le pe o hârtie absorbantă. Pentru sos, amestecă iaurtul cu smântână, usturoi zdro-bit şi piper alb. Când sunt gata, aşază într-o far-furie câte o chiftea, o lingură de sos, iarăşi o chiftea, şi tot aşa până obţii un turnuleţ estetic.

Aşază în vârf un moţ de sos, pune hering marinat, ceapă roşie şi piper negru.

Chiftelute crocante cu hering marinat

Chiftelute_crocante_cu_hering_marinat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.