Chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute crocanta din frunze de sfecla si ciuperci din: frunze de sfecla, ciuperci, oua, parmezan, faina, usturoi, ulei de masline extravirgin, faina, pesmet, ou si ulei de arahide.
pentru chifteluţe:
- 400 g frunze de sfeclă
- 250 g ciuperci champignon
- 2 ouă
- 2 linguri parmezan ras
- 100 g făină albă
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru prăjit:
- 50 g faină albă
- 100 g pesmet
- 1 ou
- 400 ml ulei de arahide sau de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Spală şi curăţă frunzele de sfeclă, taie-le julien şi fierbe-le câteva minute în apă clocotită cu sare. Scurge-le bine şi toacă-le, apoi pune-le într-un castron. Adaugă 2 ouă, parmezanul ras şi 100 g făină.
Spală şi curăţă ciupercile, apoi prăjeşte-le întregi în uleiul de măsline încins, împreună cu usturoiul şi un praf de sare, timp de 10 minute la foc mare.
Scoate-le, scurge-le şi toacă-le mărunt cu cuţitul. Adaugă ciupercile în compoziţia cu mangold, sărează şi pune nucşoară rasă, după gust, apoi amestecă bine.
Formează chifteluţe rotunde, apoi trece-le prin făină, ou bătut şi pesmet. Pune-le în uleiul de arahide sau de floarea-soarelui încins şi prăjeşte-le, scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le calde.
Chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi ciuperci
Pofta buna!