Chifteluţe cu broccoli
PrinteazaChifteluţe cu broccoli
Ingrediente:
- 4 cartofi
- un măr
- două linguri de făină
- două ouă
- 500 g broccoli
- 100 g orez
- 200 g brânză de vaci
- pătrunjel
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
Preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-o strecurătoare. Mărul se spală, se curăţă de coajă şi se dă pe râzătoare.
Se amestecă bine cartofii cu mărul, se presează cu o lingură ca să elimine sucul şi se pun într-un castron. Se adaugă ouăle, făina, sarea şi piperul după gust. Se amestecă totul, se formează chifteluţe, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc potrivit până capătă o culoare aurie, se întorc cu o paletă şi se lasă să se coacă şi pe cealaltă parte. Se scot pe un platou şi se păstrează la cald. Orezul se fierbe în apă cu sare, se amestecă bine cu brânza de vaci, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.
Broccoli se rupe bucheţele, se fierbe şi se serveşte alături de chifteluţele calde şi crema de orez. Broccoli se poate adăuga şi în compoziţia de chifteluţe.
Chifteluţe cu broccoli
Pofta buna!