Chiftelute cu carne si fasole verde
PrinteazaChiftelute cu carne si fasole verde din: carne tocată (amestec vită şi porc), ceapa, ardei grasi de doua culori, usturoi, cimbru uscat, nucosara, seminţe de anason măcinate, mustar, sare, piper, legume la alegere pentru garnitură (fasole verde).
Ingrediente:
- 600 g carne tocată (amestec vită şi porc)
- 1 ceapă
- 2-3 ardei graşi în două culori
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 linguriţă nucşoară rasă
- 1 linguriţă seminţe de anason măcinate
- 1 linguriţă muştar
- sare
- piper
- legume la alegere pentru garnitură (fasole verde)
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron carnea tocată, cu cea pa tocată, usturoiul pisat, cimbrul, nucşoara, seminţele, piper şi sare după gust.
Omogenizezi compoziţia, apoi, cu palmele umezite, formezi chifteluţe cât o nucă. Pui câte 5 chifteluţe pe câte un băţ de frigăruie, între ele intercalând bucăţele de arde gras.
Aşezi frigăruile pe un grătar încins şi le frigi 15 minute, până se rumenesc pe toate părţile. Serveşti frigăruile imediat ce le-ai făcut, cu garnitură de legume şi muştar.
Pofta buna!