Chiftelute cu cuscus
PrinteazaChiftelute cu cuscus din: cuscus, mazare, ardei rosii, ceapa verde, dovlecel, marar, seminte de dovleac, sare, piper si ulei.
- 150 g cuşcuş
- 1 ceaşcă mazăre
- 2 ardei roşii
- 2 legături ceapă verde
- 1 dovlecel
- 1 legătură mărar
- 2 linguri seminţe de dovleac
- sare
- piper
- 250 ml ulei
Mod de preparare:
Fierbi cuşcuşul şi apoi îl clăteşti cu apă rece. Cureţi cartofii, îi tai şi îi pui la fiert cu apă şi puţină sare. După ce s-au fiert, îi scoţi din apă şi îi pasezi ca pentru un piure. Toci ceapa verde mărunt şi o amesteci cu piureul de cartofi împreună cu mărarul şi piperul.
Fierbi dovlecelul, îl pasezi şi îl adaugi în piureul de cartofi. Fierbi mazărea, iar ardeii îi toci cubuleţe mărunte. Amesteci bine cuşcuşul împreună cu cartofii şi cu restul de legume. Baţi bine ouăle. Prăjeşti seminţele de dovleac puţin în ulei, iapoi le sfărâmi uşor.
Omogenizezi toate ingredientele, adaugi ouăle şi formezi chiftelele. Prăjeşti chiftelele în ulei Unisol, le scoţi pe hârtie absorbantă. Serveşti chiftelele fierbinţi, cu smântână.
Pofta buna!