Chiftelute cu dovlecei si busuioc
PrinteazaChiftelute cu dovlecei si busuioc din: smantana, maioneza, sos de hrean, busuioc, faina, oua, lapte, dovlecei, ulei, ardei.
Pentru sos:
- 150 ml smântână dulce
- 2 linguri cu maioneză
- 1-2 linguriţe cu sos de hrean
- 2 linguri cu busuioc proaspăt, tăiat mărunt
Pentru chiftelute:
- 100 g făină
- 2 ouă mari, bătute
- 4 linguri cu lapte
- 2 dovlecei, daţi pe răzătoarea mare
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu busuioc proaspăt, tăiat mărunt
- 2-3 ardei iuţi, curăţaţi şi tăiaţi mărunt
Mod de preparare:
Pentru sos, bate smântână, apoi amestec-o cu restul ingredientelor. Asezonează după gust cu sare şi piper. Lasă la rece până în momentul servirii.
Pentru chiftelute, cerne făina într-un castron şi presară sare şi piper. Adaugă ouăle şi laptele, pentru a obţine o compoziţie moale. Pune şi dovleceii, busuiocul şi ardeiul iute.
Unge o tigaie cu ulei şi pune cu lingura compoziţie de dovlecel. Coace chifteluţele câte 2-3 minute, până devin aurii, apoi întoarce-le pe partea cealaltă.
Chiftelute cu dovlecei si busuioc
Pofta buna!