Chiftelute cu lemongrass
PrinteazaChiftelute cu lemongrass din: piept de pui, usturoi, ardei, ceapa, lemongrass, coriandru, pesmet, ulei.
- 500 g carne tocată de pui
- 3 căţei de usturoi, pisaţi
- 1 ardei iute, curăţat şi tăiat mărunt
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- 1 tijă de lemongrass, tăiată mărunt
- 1 mână plină de coriandru proaspăt, tăiat mărunt
- 40 ml sos de peşte
- 30 g pesmet
- ulei, pentru prăjit
- frunze de mentă, pentru decor
- sos chili dulce, pentru a servi
Mod de preparare:
Pune carnea, usturoiul, ardeiul iute, ceapa, lemongrass, frunzele de coriandru şi sosul de peşte într-un robot de bucătărie şi mixează. Modelează bile mici, dă-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins, până se rumenesc.
Scoate-le pe o hârtie absorbantă.
Pofta buna!