Chiftelute cu mazare si susan
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute cu: ceapa, dovlecel, mazare, marar, patrunjel, susan, cascaval, pesmet, sare, piper, ulei.
- 2 legături ceapă
- un dovlecel
- un kg mazăre
- o legătură mărar
- o legătură pătrunjel
- 100 g susan
- 50 g caşcaval
- 100 g pesmet
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se alege mazărea şi se pune să fiarbă. Se lasă să clocotească 40-50 minute. Ceapa şi dovlecelul se spală, se curăţă şi se călesc în ulei până se înmoaie.
Intr-un bol, se pun mazărea fiartă, ceapa şi dovlecelul călite, se adaugă verdeaţa tocată mărunt, pesmetul, sare, piperul şi caşcavalul ras.
Se amestecă bine toate ingredientele şi se formează chiftelele. Se trec prin pesmet şi susan şi se prăjesc în uleiul încălzit în prealabil. Se scot şi se scurg pe şervet absorbant.
Chiftelute cu mazare si susan
Pofta buna!