Chifteluţe cu ouă de prepeliţă
PrinteazaChifteluţe cu ouă de prepeliţă din: apa, malai, oua de prepelita, pesmet, ou, rozmarin, cimbru, boia, sare, piper, ardei, otet, ulei de masline.
- 500 ml apă
- 200 g mălai
- 12 ouă de prepeliţă
- 75 g pesmet
- un ou
- o crenguţă de rozmarin
- o linguriţă de cimbru tocat
- un vârf de cuţit de boia iute
- sare
- piper
- ardei capia
- oţet balsamic
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Ouăle de prepeliţă se fierb cu puţină sare circa 15 minute, se răcesc şi se curăţă de coajă. Apa se pune la fiert cu jumătate de linguriţă de sare şi puţin piper. Când începe să fiarbă se presară mălaiul, amestecând din când în când ca să nu se formeze cocoloaşe apoi se lasă la răcit.
Se ia mămăligă cu o lingură, se pune în palmă şi se aplatizează. In mijloc se pune un ou de prepeliţă, se acoperă cu mămăliga şi i se dă formă de chifteluţă, procedând la fel şi cu restul ingredientelor.
Oul bătut se amestecă bine cu boiaua iute, sare, piper iar pesmetul se amestecă împreună cu cimbru şi rozmarin tocat. Se trec chifteluţele prin ou şi pesmet, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc potrivit până capătă o culoare aurie.
Se servesc calde, cu o salată din ardei capia copt, ulei de măsline şi oţet balsamic.
Poftă bună!