Chiftelute cu oua
PrinteazaChiftelute cu oua din: oua, carnati, carne de porc, faina, pesmet, sos worcestershire, pudra de mustar, patrunjel, nucsoara, ulei si sare.
- 12 oua
- 500 g carnati de calitate
- 300 g carne de porc tocata
- 85 g faina
- 200 g pesmet
- 2 lingurite cu sos Worcestershire
- 1 lingurita cu pudra de mustar
- 5 linguri cu patrunjel tocat
- nucsoara
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune nouă ouă în apă clocotită cu sare. După ce au fiert suficient cât să fie tari, trece-le prin jet de apă rece pentru a le curăţa mai uşor. Despieliţează cârnaţii şi adaugă carnea de porc, pătrunjelul, sosul, pudra de muştar, un vârf de cuţit de nucşoară şi un ou. Amestecă şi sărează după gust. Bate într-un castronel ouăle rămase şi încorporează făina.
Adaugă un praf de sare. la cu mâna din compoziţia de carne, aplatizeaz-o, pune un ou şi modelează chifteluţa. Repetă până la terminarea ingredientelor (carne şi ouă). Dă chifteluţele prin amestecul de ouă, apoi prin pesmet.
Prăjeşte-le la foc potrivit, până ce se rumenesc pe toate părţile. Scoate-le pe un grătar sau pe un şervet de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei. Sunt bune şi calde, si reci.
Chiftelute cu oua
Pofta buna!