Chiftelute cu piure de morcovi

Printeaza

Chiftelute cu piure de morcovi din: carne de vita, paine, ulei, lapte, unt, morcovi, verdeata, oua, gris, cartofi.

 

Ingrediente:Chiftelute cu piure de morcovi

  • 500 g carne de vită
  • 2 felii pâine de o zi
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 kg morcovi
  • 1 legătură verdeaţă
  • 50 g griş
  • 2 ouă
  • 2 cartofi

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi treci de 3 ori împreună cu carnea şi pâinea înmuiată în apă prin  maşina de tocat. Adaugi în compoziţie grisul nefiert, verdeaţa spălată şi tocată, ouăle şi 50 ml ulei.

Amesteci totul până devine o compoziţie legată din care formezi chifteluţe pe care le aşezi într-un vas. Torni apă cât să le cuprindă, le acoperi cu un capac şi le dai la cuptor pentru 40 de minute, in acest timp prepari piureul: Cureţi mor­covii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mare şi-i înăbuşi într-o cratiţă cu 50 ml ulei şi o cană de apă. îi laşi să fiarbă înăbuşit 30 de minute pe foc mic.

Când sunt gata, îi treci printr-o sită, apoi amesteci pasta rezultată cu untul şi laptele fierbinte. E gustos şi hrănitor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.