Chiftelute cu piure de morcovi
PrinteazaChiftelute cu piure de morcovi din: carne de vita, paine, ulei, lapte, unt, morcovi, verdeata, oua, gris, cartofi.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită
- 2 felii pâine de o zi
- 100 ml ulei
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- 1 kg morcovi
- 1 legătură verdeaţă
- 50 g griş
- 2 ouă
- 2 cartofi
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi treci de 3 ori împreună cu carnea şi pâinea înmuiată în apă prin maşina de tocat. Adaugi în compoziţie grisul nefiert, verdeaţa spălată şi tocată, ouăle şi 50 ml ulei.
Amesteci totul până devine o compoziţie legată din care formezi chifteluţe pe care le aşezi într-un vas. Torni apă cât să le cuprindă, le acoperi cu un capac şi le dai la cuptor pentru 40 de minute, in acest timp prepari piureul: Cureţi morcovii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mare şi-i înăbuşi într-o cratiţă cu 50 ml ulei şi o cană de apă. îi laşi să fiarbă înăbuşit 30 de minute pe foc mic.
Când sunt gata, îi treci printr-o sită, apoi amesteci pasta rezultată cu untul şi laptele fierbinte. E gustos şi hrănitor.
Pofta buna!