Chiftelute cu salata si cartofi
PrinteazaChiftelute cu salata si cartofi din: carne de pui, ou, paine, usturoi, ceapa, iaurt, sare, piper, legume.
- 300 g carne de pui tocată
- 1 ou
- 2 felii pâine înmuiate în lapte
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 2 legături ceapă verde
- 1 cutie mică iaurt dietetic
- sare
- piper
- cartofi natur
- salată
- castraveţi
- ridichi
- boabe de porumb
Mod de preparare:
Toci pătrunjelul şi ceapa verde. într-un bol, amesteci carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, ceapa verde tocată, o parte din pătrunjelul mărunţit, feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse bine.
Asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Intinzi hârtie de copt într-o tavă de aragaz. Cu mâinile umede, formezi chiftele pe care le aşezi în tavă. Dai la cuptorul încins 30 de minute. Ai grijă ca, la jumătatea timpului, să le întorci pe partea cealaltă.
Restul de verdeaţă îl pui la salată.
Serveşti alături de cartofi natur şi salată cu dressing de iaurt.
Pofta buna!