Chiftelute cu sos de ardei
PrinteazaChiftelute cu sos de ardei din: carne tocata, ulei, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ketchup.
- 600 g carne tocată amestec de vită şi porc, asezonată pentru chiftele
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
- praf de chilii
- 400 g roşii în suc din conservă
- 450 g borcan de ardei capia rumenit, tocat
- 1 lingură ketchup de roşii
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.
Intr-un vas larg încinge 1 lingură ulei de măsline, adaugă ceapa, usturoiul şi chilii şi prăjeşte la temperatură potrivită 6-8 minute, până când se înmoaie. Stinge cu roşiile, ardeii şi ketchup. Adu la punctul de fierbere, apoi lasă să fiarbă la foc mic 10-15 minute.
Incinge uleiul rămas într-un vas neaderenî şi prăjeşte chifteluţele 10 min., până când se pătrund şi se rumenesc uniform. Pasează sosul într-un tocător electric sau cu ajutorul unui blenderde mână şi serveşte cu chifteluţele.
Pofta buna!