Chiftelute cu sos de pere

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute cu sos de pere, carne  de curcan, ou, susan, migdale, marar, patrunjel, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, ulei, pere, unt, menta, patrunjel, salata verde.

Ingrediente:Chiftelute cu sos de pere

  • 400 g carne de curcan tocată
  • 1 ou
  • 50 g susan
  • 50 g migdale măcinate
  • o legătură mărar
  • o legătură pătrunjel
  • 2-3 fire ceapă
  • 1-2 fire usturoi
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Ingrediente sos:

  • 4 pere
  • 50 g unt
  • 3-4 frunze mentă
  • o legătură pătrunjel
  • o salată verde mai mică

Mod de preparare:

Se pune carnea de curcan tocată într-un bol şi se amestecă cu oul, susanul prăjit, migdalele măcinate, ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, şi cu verdeaţa. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă câteva minute până se obţine o pastă omogenă.

Din pasta de carne se formează chiftelele, se trec prin pesmet şi se pun să se prăjească în uleiul încins. După ce s-au rumenit, se scot pe un platou tapetat cu hârtie absorbantă.

Separat, se curăţă perele de coajă, se taie cubuleţe şi se călesc în unt, până devin uşor transparente. După ce şi-au lăsat zeama, se adaugă verdeaţa tocată şi se lasă câteva minute în cuptor să se rumenească. Pe un platou, se aranjează frunze de salată proaspătă, se pun chifteluţele şi se toarnă sosul de pere.

 

Chiftelute cu sos de pere

Chiftelute cu sos de pere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.