Chiftelute cu sos rosu

Printeaza

Chiftelute cu sos rosu din: carne de vita, oua, usturoi, nucsoara, scortisoara, muguri de pin, unt, sare, piper, faina, ceapa, ardei, rosii, morcov, unt.

Ingrediente:Chiftelute cu sos rosu

  • 1/2 kg carne tocată de vită
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 căţel de usturoi
  • câte 1 praf de nucşoară şi scorţişoară
  • 2 linguri muguri de pin
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • făină

Pentru sos:

  • 1 ceapă
  • 2 ardei
  • 400 g roşii tăiate, în bulion
  • 1 morcov
  • 2 linguri unt topit
  • 2 foi de dafin
  • 1 vârf de cuţit oregano
  • 1 legătură coriandru verde
  • 1/2 linguriţă coriandru măcinat
  • 50 g fulgi de migdale
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron carnea, gălbenuşurile, usturoiul curăţat şi zdrobit, nucşoara, scorţişoara, mugurii de pin, sare şi piper după gust. Cu mâinile umede, se modelează biluţe, care se trec prin făină şi se rumenesc pe toate părţile, în untul topit.

Pentru sos, se curăţă şi se spală legumele. Se toacă fin ceapa şi ardeii, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.

Se călesc legumele în untul topit cu ulei, iar după ce s-au înmuiat, se adaugă roşiile cu bulion, 2-3 linguri apă fierbinte, foile de dafin, oregano, coriandrul şi se fierbe sosul 10 minute.

Se adaugă chifteluţele şi se continuă fierberea 20 de minute. Se sărează sosul şi se presară coriandrul verde, tocat mărunt.  Chifteluţele se servesc cu sos, presărate cu fulgi de migdale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.