Chiftelute cu sos
PrinteazaChiftelute cu sos din: carne de curcan, paine, cartofi, sare, piper, ceapa, oua, usturoi, marar, patrunjel, ulei, faina, boia iute, boia dulce, ceapa, bulion, patrunjel, zahar.
- 500 g carne de curcan tocata
- 2 felii de paine alba inmuiate in lapte
- 3 cartofi dati prin razatoare
- sare
- piper
- 2 cepe
- 2 oua
- 5 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- ulei pentru prajit
- faina
pentru sos:
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita boia dulce
- 1 ceapa taiata julien
- 1/2 cana bulion
- 1 lingura faina
- sare
- piper
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingurita rasa zahar
Mod de preparare:
Amesteci carnea cu ceapa tocată, cu cartofii bine storşi, cu ouăle şi cu verdeaţa tocată. Adaugi pâinea înmuiată şi stoarsă bine, usturoiul şi potriveşti de sare şi piper.
Formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti, până devin aurii, în baie de ulei. Le scoţi pe şerveţele absorbante.
Pentru sos căleşti ceapa, iar când devine sticloasă pui bo- iaua dulce şi pe cea iute, adaugi bulionul amestecat cu făina, sarea, piperul şi o linguriţă rasă de zahăr.
Laşi să dea câteva clocote şi adaugi chifteluţele. Laşi la fiert până se îngroaşă sosul, apoi opreşti focul şi presari pătrunjel tocat.
Chiftelute cu sos
Pofta buna!