Chiftelute cu spanac si naut
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute cu spanac si naut din: pulpa de vita, pulpa de miel, pulpa de vitel, ceapa, patrunjel, menta, craf de coriandru, oua, spanac, naut, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 150 g pulpă de vită, tocată
- 100 g pulpă de miel de lapte tocată
- 100 g pulpă de viţel, tocată
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 fire de mentă
- 1 linguriţă de praf de coriandru
- 2 ouă
- 600 g spanac
- 150 g năut
- 50 g unt
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi năutul la înmuiat 12 ore, schimbând apa cel puţin o dată. Apoi înlăturaţi boabele care plutesc, clătiţi-le pe celelalte şi lăsaţi-le să fiarbă în multă apă sărată 1 oră şi 30 de minute. Când sunt gata, strecuraţi-le şi păstraţi apa în care au fiert. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt, împreună cu pătrunjelul şi cu menta, pe care le-aţi-spălat în prealabil. Amestecaţi în tocătură şi praful de coriandru.
Intr-un castron, amestecaţi până la omogenizare carnea tocată şi tocătura de ierburi aromatice, ceapa şi coriandrul. Adăugaţi ouăle şi amestecaţi bine totul, mai întâi cu o lingură de lemn, apoi cu mâna, pentru a obţine o compoziţie omogenă; săraţi şi pipăraţi, apoi amestecaţi din nou.
Faceţi din compoziţia obţinută chifteiuţe şi lăsaţi-le deoparte. Spălaţi spanacul şi tocaţi-l mare. într-o cratiţă mare, topiţi untul, puneţi în ea spanacul fără să-l scurgeţi prea mult şi căliţi-l circa 10 ‘minute. Turnaţi deasupra două pahare din^paîn care a fiert năutul şi adăugaţi chifteluţele.
Lăsaţi preparatul să fiarbă la foc potrivit 30 de minute, amestecând din când în când. Puneţi apoi şi năutul şi mai fierbeţi încă 10 minute, după ce aţi stropit totul cu ulei de măsline.
Stingeţi focul, dregeţi cu sare şi cu piper, amestecaţi bine. împărţiţi preparatul în castronele şi serviţi-le la masă foarte fierbinţi.
Chiftelute cu spanac si naut
Poftă bună!