Chiftelute cu stafide
PrinteazaChiftelute cu stafide din: carne, ou, paine, ceapa, zahar, faina, bulion, verdeata, sare, ulei, stafide, vin.
- 300 g carne tocată (de mănzat sau de miel)
- 1 ou
- 1 felie de pâine
- 1 ceapă
- 1 lingură cu zahăr
- făină
- bulion
- verdeaţă tocată
- sare
- 1 cană cu ulei
- 3 linguri cu făină
- 150 g stafide
- 1 pahar cu vin alb
- 1 linguriţă cu zahăr
- 1 linguriţă cu sare
- 1 lingură cu ulei, pentru sos
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea, oul, pâines înmuiată în apă rece şi farâmiţată, ceapa tocată, verdeaţa tocată fin, sarea, bulionul. Omogenizaţi şi faceţi chifteluţe rotunde pe care le treceţi prin faină şi le prăjiţi în ulei încins.
Scoateţi-le apoi într-o cratiţă smălţuită.
Faceţi un sos din: vin alb, sare, zahăr şi 1 lingură cu ulei. Adăugaţi stafidele curăţate şi spălate, fierbeţi sosul pe foc mic 10 minute.
Fierbeţi chifteluţele în acest sos 2-3 minute, decoraţi cu mărair tocat, serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!