Chiftelute cu stafide

Printeaza

Chiftelute cu stafide din: carne, ou, paine, ceapa, zahar, faina, bulion, verdeata, sare, ulei, stafide, vin.

Ingrediente:Chiftelute cu stafide

  • 300 g carne tocată (de mănzat sau de miel)
  • 1 ou
  • 1 felie de pâine
  • 1 ceapă
  • 1 lingură cu zahăr
  • făină
  • bulion
  • verdeaţă tocată
  • sare
  • 1 cană cu ulei
  • 3 linguri cu făină
  • 150 g stafide
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 1 lin­guriţă cu sare
  • 1 lingură cu ulei, pentru sos

 

Mod de preparare:

Amestecaţi carnea, oul, pâines înmuiată în apă rece şi farâmiţată, ceapa tocată, verdeaţa tocată fin, sarea, bulionul. Omogenizaţi şi faceţi chifteluţe rotunde pe care le treceţi prin faină şi le prăjiţi în ulei încins.

Scoateţi-le apoi într-o cratiţă smălţuită.

Faceţi un sos din: vin alb, sare, zahăr şi 1 lingură cu ulei. Adăugaţi stafidele curăţate şi spălate, fierbeţi sosul pe foc mic 10 minute.

Fierbeţi chifteluţele în acest sos 2-3 minute, decoraţi cu mărair tocat, serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.