Chiftelute cu sunca, cartofi si menta

Printeaza

Chiftelute cu sunca, cartofi si menta din: cartofi, sunca, menta, ulei, ou, pesmet, sos olandez, salata verde.

Ingrediente:Chiftelute cu sunca, cartofi si menta

  • 500 g cartofi pisaţi
  • 200 g şuncă tocată
  • 2-3 linguri cu frunze de mentă proaspete, tocate
  • ulei de flobrea-soarelui, pentru prăjit
  • 1 ou, bătut
  • 60-75 g pesmet alb

Pentru servire:

  • 3-4 ouă mari
  • 3-4 linguri cu sos olandez
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Amestecă piureul de cartofi cu sunca şi menta şi asezonează bine cu sare şi piper. Imparte amestecul
în 3-4 porţii şi modelează chifteluţe. Pune-le pe un platou, acoperă-le cu folie şi lasă-le la rece 30 de minute.

Incălzeşte uleiul într-o tigaie. Dă chifteluţele prin ou bătut, apoi prin pesmet, acoperindu-le pe toate părţile. Prăjeşte-le câteva minute pe fiecare parte, până devin aurii şi s-au pătruns.

Fierbe ouăle în apă şi încălzeşte puţin sosul olandez. Serveşte chifteluţele de cartofi cu câte un ou şi sos olandez deasupra, alături de salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.