Chiftelute cu sunca, cartofi si menta
PrinteazaChiftelute cu sunca, cartofi si menta din: cartofi, sunca, menta, ulei, ou, pesmet, sos olandez, salata verde.
- 500 g cartofi pisaţi
- 200 g şuncă tocată
- 2-3 linguri cu frunze de mentă proaspete, tocate
- ulei de flobrea-soarelui, pentru prăjit
- 1 ou, bătut
- 60-75 g pesmet alb
Pentru servire:
- 3-4 ouă mari
- 3-4 linguri cu sos olandez
- salată verde
Mod de preparare:
Amestecă piureul de cartofi cu sunca şi menta şi asezonează bine cu sare şi piper. Imparte amestecul
în 3-4 porţii şi modelează chifteluţe. Pune-le pe un platou, acoperă-le cu folie şi lasă-le la rece 30 de minute.
Incălzeşte uleiul într-o tigaie. Dă chifteluţele prin ou bătut, apoi prin pesmet, acoperindu-le pe toate părţile. Prăjeşte-le câteva minute pe fiecare parte, până devin aurii şi s-au pătruns.
Fierbe ouăle în apă şi încălzeşte puţin sosul olandez. Serveşte chifteluţele de cartofi cu câte un ou şi sos olandez deasupra, alături de salată verde.
Pofta buna!