Chifteluţe cu varză de Bruxelles
PrinteazaChifteluţe cu varză de Bruxelles
Ingrediente:
- 500 g varză de Bruxelles
- sare
- 100 ml lapte
- 3 felii pâine toast
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 500 g amestec de came tocată
- 2 ouă
- piper
- 30 g unt topit
- 1 lingură făină
- 400 ml supă
- 150 ml smântână
- 2-3 linguri muştar
- zahăr
- verdeaţă
Preparare:
Pregătiţi varza şi fierbeţi-o în apă cu sare circa 15 minute. Daţi laptele în fiert, îndepărtaţi coaja de la pâinea toast, apoi tăiaţi-o cubuleţe şi înmuiaţi-o în laptele fierbinte. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Spălaţi pătrunjelul şi tocaţi-l. Frământaţi totul cu ouăle şi carnea tocată.
Condimentaţi cu sare şi piper. Cu mâinile umede, formaţi 12 fricadele din amestecul rezultat şi prăjiţi-le pe fiecare câte 5 minute pe fiecare parte în untul topit. Păstraţi fricadelele calde. Căliţi făina în grăsimea rămasă. Stingeţi cu supă şi smântână şi fierbeţi totul circa 2 minute amestecând continuu.
Adăugaţi muştarul. Condimentaţi cu sare, piper şi zahăr până obţineţi un gust picant. Daţi sosul prin strecurătoare. Servrţi-l alături de fricadele şi de varză. Eventual, spălaţi verdeaţa, tocaţi-o şi presăraţi-o peste mâncare. Pentru garnitură, foarte potriviţi sunt cartofii la cuptor.
Pofta buna!
Arata foarte bine si cred ca e si gustos. Nu prea am folosit pana acum varza de bruxelles, mi-a placut.