Chifteluţe cu varză de Bruxelles

Printeaza

Chifteluţe cu varză de Bruxelles

Chifteluţe cu varză de Bruxelles

Ingrediente:

  • 500 g varză de Bruxelles
  • sare
  • 100 ml lapte
  • 3 felii pâine toast
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 500 g amestec de came tocată
  • 2 ouă
  • piper
  • 30 g unt topit
  • 1 lingură făină
  • 400 ml supă
  • 150 ml smântână
  • 2-3 linguri muştar
  • zahăr
  • verdeaţă

Preparare:

Pregătiţi varza şi fierbeţi-o în apă cu sare circa 15 minute. Daţi laptele în fiert, îndepărtaţi coaja de la pâinea toast, apoi tăiaţi-o cubuleţe şi înmuiaţi-o în laptele fierbinte. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Spălaţi pătrunjelul şi tocaţi-l. Frământaţi totul cu ouăle şi carnea tocată.

Condimentaţi cu sare şi piper. Cu mâinile umede, formaţi 12 fricadele din amestecul rezultat şi prăjiţi-le pe fiecare câte 5 minute pe fiecare parte în untul topit. Păstraţi fricadelele calde. Căliţi făina în grăsimea rămasă. Stingeţi cu supă şi smântână şi fierbeţi totul circa 2 minute amestecând continuu.

Adăugaţi muştarul. Condimentaţi cu sare, piper şi zahăr până obţineţi un gust picant. Daţi sosul prin strecurătoare. Servrţi-l alături de fricadele şi de varză. Eventual, spălaţi verdeaţa, tocaţi-o şi presăraţi-o peste mâncare. Pentru garnitură, foarte potriviţi sunt cartofii la cuptor.

Chifteluţe cu varză de Bruxelles.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine si cred ca e si gustos. Nu prea am folosit pana acum varza de bruxelles, mi-a placut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.