Chiftelute la cuptor cu ceapa verde
PrinteazaChiftelute la cuptor cu ceapa verde din: carne tocată de miel, ardei iuţi, ceapă verde, lămâie (zeama), ouă, pesmet, sare, condimentele preferate.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată de miel
- 2 ardei iuţi
- 1 ceapă verde
- 1/2 lămâie (zeama)
- 3 ouă
- pesmet
- sare
- condimentele preferate
Mod de preparare:
toacă bine carnea, de două ori, şi se adaugă ardeiul iute şi ceapa tăiate cât mai mărunt, ouăle bătute, zeama de lămâie, sarea şi condimentele preferate, în cantităţi după gust.
Se fac chifteluţe din această compoziţie, bine omogenizată şi se trec prin pesmet. Se pun la copt în cuptor, în puţin ulei, la foc moale, sub capac. Se servesc calde.
Pofta buna!