Chiftelute la cuptor, cu sos de susan
PrinteazaChiftelute la cuptor, cu sos de susan din: carne de vita, ceapa, patrunjel verde, piper, chimen, scortisoara, coriandru, nucsoara, cartofi, lamai, susan, sare, seminte de susan.
Ingrediente:
- 1/2 kg carne de vita sau miel tocata
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel verde
- piper
- chimen
- scortisoara
- coriandru
- nucsoara
- 2 cartofi
- 2 lamai
- 4 linguri de susan
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite seminte de susan
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în cuburi şi o dai prin maşina de tocat carne. Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Speli verdeaţa şi o toci fin.
Macini carnea şi o ames¬teci cu ceapa tocată, verdeaţa tăiată mărunt şi condimente după gust.
Cu mâna umedă, modelezi chiftele care trebuie să semene cu nişte mici mai lungi şi mai subţiri.
Le aşezi într-o tavă mare, pe marginea acesteia. La mij¬loc pui cartofii tăiaţi în felii, presari sare şi piper şi torni apă fiartă, dar să nu acopere total chifteluţele.
Introduci tava în cuptorul încins, la foc iute (220°C). Când apa din tavă începe să fiarbă, reduci intensitatea focului la mediu (180°C) şi continui coacerea 35-40 de minute.
Pui într-un vas uleiul, sare, piper, seminţele de susan fie întregi, fie măcinate în blender, zeama de la 2 lămâi şi o cană cu apă fiartă.
Amesteci şi stropeşti chiftelele cu sos. Le introduci din nou în cuptor, pentru 10 minute, ca să se rumenească.
Chiftelute la cuptor, cu sos de susan
Pofta buna!