Chiftelute de curcan cu hrişcă
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, paine, ceapa, usturoi, oregano, oua, dovlecei, hrisca, sare, piper, ulei, marar, faina.
- 600 g carne de curcan
- o felie de pâine
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- o lingură cu oregano uscat
- două ouă
- doi dovlecei
- 150 g hrişcă
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
- făină
Mod de preparare:
Carnea de curcan se dă prin maşina de tocat, se pune într-un castron împreună cu ceapa şi usturoiul tocate mărunt, pâinea înmuiată şi scursă de apă.
Se presară oregano uscat, sare şi piper după gust, ouăle şi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Se formează chifteluţe, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot cu spumiera într-un castron tapetat cu şervete de hârtie, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Dovleceii se spală, se taie rondele subţiri, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot pe un şervet absorbant apoi se pun într-un castron. Hrişcă se înmoaie cu o oră înainte, se fierbe în apă cu sare, se scurge, se pune pe un platou, se aşază deasupra feliile de dovlecei, chifteluţele şi se presară cu mărar tocat.
Chiftelute de curcan cu hrişcă
Pofta buna!