Chiftelute de curcan pe pat de orez

Printeaza

Chiftelute de curcan pe pat de orez din: paine, lapte, curcan, usturoi, patrunjel, ceapa, garam masala, turmeric, parmezan, ou, sare, piper, rosii, unt, oregano, orez.

chiftelute:

  • 2 felii de paine
  • 1/4 ceasca de lapte
  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura ceapa, tocată
  • 1 lingura garam masala
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/3 ceasca parmezan proaspat ras
  • 1 ou
  • 1 praf de sare și piper

pentru sos:

  • 1 cutie rosii decojite
  • 3 catei usturoi feliat
  • 1 ceapa, tăiata în jumătate
  • 4 linguri unt
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare

orez:

  • 1 cană de orez
  • usturoi
  • patrunjel tocat, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Chiftelute de curcan pe pat de orez: Procesati pâinea într-un procesor de alimente până când aceasta devine sfărâmiciosa.

Puneti firimiturile într-un castron mic și se toarnă laptele peste ea. Combinați cu mâinile.

Într-un castron mare, se pune carnea de curcan, usturoi, ceapa, patrunjel, garam masala, turmeric, ou, brânză parmezan și adăugați amestecul de pâine și un vârf de cuțit de sare și piper. Combinați cu mâinile.

Formati chiftelute și puneți-le pe o tavă.

pun rosiile intr-un castron mare și se pisează. Se transferă rosiile zdrobite într-o oală mare și se adaugă jumatate din ceapa, usturoiul, untul si oregano.

fierbe timp de aproximativ 45 de minute. Între timp, fierbeti orezul al dente.

încălzește un pic de ulei intr-o tigaie mare. Adăugați chiftelutele și prajiti pana se rumenesc. transferă chiftelutele in sos pentru si gatiti aproximativ 15 minute. Adaugati restul de ceapa.

Serviti chiftelutele cu sos pe pat de orez, garnisiti cu patrunjel.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.