Chifteluțe de Scrumbie în Sos de Roșii din: scrumbie, ou, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, rosii in bulion, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper. Combinând savoarea peștelui afumat cu bogăția sosului de roșii, acest fel de mâncare promite o experiență gustativă remarcabilă. Ideal pentru cine în familie sau mese festive, această rețetă aduce un suflu […]
Chifteluţe de curcan cu sos de pere
PrinteazaChifteluţe de curcan cu sos de pere din: carne tocata de curcan, ou, susan, migdale, marar, patrunjel, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, ulei, pere, unt, frunze de menta, patrunjel, salata verde.
Ingrediente:
- 400 g carne tocata de curcan
- 1 ou
- 50 g susan
- 50 g migdale macinate
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 fire de ceapa
- 2 fire de usturoi
- 100 g pesmet
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 5 pere
- 50 g unt
- 3-4 frunze de menta
- 1 legatura patrunjel
- 1 salata verde
Mod de preparare:
Pui carnea într-un bol, o amesteci cu oul, susanul prăjit, migdalele măcinate, sare, piper, ceapa, usturoiul şi verdeaţa tăiate mărunt.
Din pasta obţinută formezi chiftele, le treci apoi prin pesmet şi le pui la prăjit în ulei încins.
Separat, cureţi perele de coajă, le tai cubuleţe şi le căleşti în unt până devin uşor transparente.
După ce şi-au lăsat zeama, adaugi verdeaţa tocată mărunt şi le laşi la cuptor câteva minute, să se rumenească.
Pe un platou pui frunzele de salată. Aşezi chifteluţele şi torni sosul de pere peste ele.
Chifteluţe de curcan cu sos de pere
Pofta buna!
Chifteluțe Vegane din Linte: O Sursă Excelentă de Proteine și Fibre din: linte verde, ceapa, usturoi, pesmet, condimente, sare, piper, ulei. Chifteluțele vegane sunt o alternativă sățioasă și nutritivă la variantele tradiționale. Bogate în proteine și fibre, aceste chifteluțe sunt perfecte pentru cei care doresc să îmbogățească dieta cu preparate vegetale, fără a sacrifica gustul […]