Chiftelute de burta
PrinteazaChiftelute de burta
- 2 kg burtă
- 4-6 ouă
- 1 jumătate de franzelă
- 1 căpăţână mare usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- sare
- piper
- boia
- făină pentru tăvălit chiftelele
- ulei pentru prăjit
- 1 legătură mărar
- 2 cepe
- 1 lingură de ulei pentru călit
Mod de preparare:
Se pune burta bine grijită la fiert, câteva ore, până se topeşte-n gură. Franzela se-nmoaie-n lapte mărarul se toacă pastă ceapa şi ardeiul se toacă şi se călesc în ulei, apoi se scurg bine .
După ce a fiert, burta se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela stoarsă un pic, ceapa şi ardeiul, usturoiul şi morcovul.
Tocătura se freacă cu ouă, boia şi mărar, se sărează piperează
Se pune ulei la încins se formează chiftele, se tăvălesc în lăină şi se rumenesc uşor în tigaie, pe ambele părţi.
Incercaţi chiftelele astea munteneşti extraordinare cu un piure suav de cartofi, mazăre şi fasole verde.
Pofta buna!