Chiftelute de burta

Printeaza

Chiftelute de burta

Ingrediente:Chiftelute de burta

  • 2 kg burtă
  • 4-6 ouă
  • 1 jumătate de franzelă
  • 1 căpăţână mare usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • boia
  • făină pentru tăvălit chiftelele
  • ulei pentru prăjit
  • 1 legătură mărar
  • 2 cepe
  • 1 lingură de ulei pentru călit

 

Mod de preparare:

Se pune burta bine grijită la fiert, câteva ore, până se topeşte-n gură. Franzela se-nmoaie-n lapte mărarul se toacă pastă ceapa şi ardeiul se toacă şi se călesc în ulei, apoi se scurg bine .

După ce a fiert, burta se trece prin maşina de tocat, împreună cu fran­zela stoarsă un pic, ceapa şi ardeiul, usturoiul şi morcovul.

Tocătura se freacă cu ouă, boia şi mărar, se sărează piperează

Se pune ulei la încins se formează chiftele, se tăvălesc în lăină şi se rumenesc uşor în tigaie, pe ambele părţi.

Incercaţi chiftelele astea munteneşti extraordinare cu un piure suav de car­tofi, mazăre şi fasole verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.