Chifteluţe de cartofi cu caşcaval şi susan
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute cu: cartofi, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper, nucsoara, pesmet, susan, ulei.
- 500 g cartofi
- 200 g caşcaval
- 4 ouă
- 50 g unt
- 400 g făină
- sare
- piper
- nucşoară după gust
- 250 g făină
- 250 g pesmet
- 20 g susan
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai bucăţi şi îi fierbi ca pentru piure. După ce s-au fiert, zdrobeşti cartofii şi îi amesteci cu untul, făina, cele 2 ouă întregi şi caşcavalul. Adaugi sare, piper şi nucşoară după gust. Din această compoziţie formezi chifteluţe.
Iei o farfurie şi pui făină amestecată cu pesmet, în altă farfurie pui albuşurile bătute spumă şi în a treia farfurie pregăteşti susanul.
După ce ai modelat chifteluţe, le treci prin făină, apoi prin albuşuri şi, în cele din urmă, prin susan. Apoi le pui în tigaie, în ulei încins la prăjit. După ce s-au rumenit pe ambele părţi, scoţi chifteluţele cu spumiera şi le pui la scurs pe şerveţele. Serveşti chifteluţele fierbinţi.
Poţi folosi ca garnitură de la salată verde, la orez fiert simplu sau pregătit ca pentru pilaf, cartofi natur sau la cuptor.
Pofta buna!