Chiftelute de cartofi cu ceapa
PrinteazaChiftelute de cartofi cu ceapa din: cartofi, ceapa, branza, lapte, oua, ulei, marar, sare, piper.
- 4 cartofi
- 1 ceapă
- 150 g brânză sărată
- 100 ml lapte
- 6 linguri făină
- 4 ouă
- ulei
- sare
- piper
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi fierbi, apoi îi scurgi şi îi pasezi. Amesteci piureul obţinut cu laptele, ouăle bătute, mărarul tocat şi făina. Cureţi ceapa, o dai prin răzătoarea mare, o căleşti în puţin ulei şi o amesteci cu compoziţia de cartofi.
Adaugi în aluatul obţinut brânza rasă, pui sare şi piper şi laşi să se odihnească 30 de minute.
Iei cu o lingură din compoziţie, torni într-o tigaie cu ulei încins şi prăjeşti chifteluţele.
Pofta buna!