Chiftelute de cartofi cu ierburi aromate
PrinteazaChiftelute de cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, usturoi, pesmet, margarina, ierburi aromate, sare, piper, faina, ulei.
Ingrediente:
- 4-5 cartofi potriviţi
- 3 căţei usturoi
- 100 g pesmet
- 4 linguri margarină
- 3 linguri amestec ierburi aromate (pătrunjel, tarhon, rozmarin)
- sare
- piper
- făină
- ulei
Mod de preparare:
Chiftelute de cartofi cu ierburi aromate: Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare. îi cureţi reci, îi pasezi şi-i amesteci cu margarina, adaugi amestecul de ierburi aromate, usturoiul pisat, pesmetul, sare şi piper, după gust.
Modelezi chiftele potrivite ca mărime, le tăvăleşti prin făină şi te frigi pe grătarul bine încins sau le prăjeşti în baie de ulei.
Pofta buna!