Chiftelute de cartofi (varianta)

Printeaza

Chiftelute de cartofi

Ingrediente:Chiftelute de cartofi (varianta)

  • 500 g cartofi
  • 2 cepe mijlocii
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriţă supă de legume concentrată (sau 500 ml supă zarzavat)
  • 1 lingură pătrun­jel verde tocat
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 vârf de cuţit piper măcinat
  • sare după gust

 

 

Mod de preparare:

Speli cartorfii şi îi fierbi în apă cu sare, până se înmoaie. îi cureţi de coajă şi îi zdrobeşti într- un vas. In supa concentrată de legume pui pătrunjelul tocat, usturoiul zdrobit şi pasta de tomate, dizolvată în apă călduţă.

Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti un pic în ulei încins, până devine galben-aurie. Torni peste cartofi supa şi ceapa, piperezi şi sărezi după gust.

Amesteci şi din pasta obţinută formezi, cu ajutorul unei linguri, chifteluţe pe care le prăjeşti într-o tigaie cu ulei încins. Le rumeneşti pe ambele părţi. Le serveşti cu salată de ardei copţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.