Chiftelute de cartofi (varianta)
PrinteazaChiftelute de cartofi
- 500 g cartofi
- 2 cepe mijlocii
- 100 ml ulei
- 2 linguri făină
- 1 linguriţă supă de legume concentrată (sau 500 ml supă zarzavat)
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- 1 linguriţă pastă de tomate
- 3 căţei de usturoi
- 1 vârf de cuţit piper măcinat
- sare după gust
Mod de preparare:
Speli cartorfii şi îi fierbi în apă cu sare, până se înmoaie. îi cureţi de coajă şi îi zdrobeşti într- un vas. In supa concentrată de legume pui pătrunjelul tocat, usturoiul zdrobit şi pasta de tomate, dizolvată în apă călduţă.
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti un pic în ulei încins, până devine galben-aurie. Torni peste cartofi supa şi ceapa, piperezi şi sărezi după gust.
Amesteci şi din pasta obţinută formezi, cu ajutorul unei linguri, chifteluţe pe care le prăjeşti într-o tigaie cu ulei încins. Le rumeneşti pe ambele părţi. Le serveşti cu salată de ardei copţi.
Pofta buna!