Chiftelute de cod
PrinteazaChiftelute de cod din: file de cod, marar, ceapa verde, usturoi, pesmet, paine, cartofi, ulei, sare, piper.
- 500 g file de cod
- 2 legături mărar
- 2 legături ceapă verde
- 1-2 fire usturoi
- 2 linguri pesmet alb
- miezul de la 2 felii de pâine
- 2 cartofi
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Se iau bucăţile de cod şi, după ce s-au dezgheţat, se fierb câteva minute în apa clocotită împreună cu putină sare. După ce s-au fiert, se scot şi se lasă să se scurgă în sită.
Separat, se curăţă ceapa, verdeaţa şi usturoiul. Se toacă mărunt şi se călesc câteva minute în uleiul încins. După ce s-au înmuiat, se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
Intre timp, se lasă miezul de pâine să se înmoaie în apă călduţă, apoi se scurge în sită şi, împreună cu ceapa călită, se pun într-un bol. Se mai adaugă fileul de cod tăiat foarte mărunt, sarea, piperul, cartofii raşi şi pesmetul. Se amestecă bine şi se formează chifteluţele.
Se încinge uleiul şi se prăjesc chiftelele tăvălite în pesmet, câte 3-4 minute pe fiecare parte şi se scurg pe un prosop absorbant. Se servesc cu diferite garnituri şi salate.
Chiftelute de cod
Pofta buna!