Chiftelute de creveti
PrinteazaO reteta de chiftelute de creveti din: creveti, carne de porc, castane, ulei de arahide, faina alba, sare, bicarbonat, albusuri, ghimbir, vin rosu si piper.
- 500 g creveţi proaspeţi
- 100 g carne grasă de porc
- 200 g castane comestibile
- 5 căni ulei de arahide
- 2 linguriţe faină albă dizolvată în 2 linguriţe apă
- 1 linguriţă rasă sare
- 1/4 linguriţă bicarbonat
- 2 albuşuri
- 2 linguriţe rădăcină tăiată mărunt de ghimbir
- 2 linguri vin roşu
- piper
Mod de preparare:
Se scot cu un cuţit bine ascuţit capetele, crustele, picioarele, cozile creveţilor şi firul negru care îi traversează. Se spală bine în apă rece şi sc lasă la scurs. Castanele se decojesc şi se toacă mărunt. Ghimbirul se lasă la înmuiat în apă rece.
Carnea şi creveţii se taie cubuleţe şi se bat cu un bătător de lemn. Se pun bucăţile într-un vas nu prea mare, se adaugă castanele, albuşul de ou, faina, bicarbonatul, vinul, piperul şi apa în care s-a înmuiat ghimbirul. Se amestecă bine până se omogenizează perfect şi se fac chifteluţelc.
Când începe să sfârâie uleiul din cratiţa pusă pe aragaz, la foc mic, se pun chifteluţele. După ce încep să se ridice la suprafaţă, se mai lasă puţin. Se scot şi se lasă să se scurgă bine de grăsime.
Poftă bună!