Chifteluţe de curcan cu risotto
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, ceapa, usturoi, orez, vin alb sec, porumb, ardei gras, sofran, rosii, parmezan, pesmet, sare, piper, ulei, patrunjel.
- două cepe
- 3 căţei de usturoi
- 200 g orez
- 500 ml vin alb sec
- 200 g porumb boabe
- un ardei gras
- şofran
- 500 g came de curcan
- două roşii
- 100 g parmezan
- pesmet
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea de curcan se spală, se scurge de apă şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă cu roşiile, o ceapă şi doi căţei de usturoi tocate mărunt, sare, piper şi pătrunjel după gust. Se formează chiftele, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot cu o spumieră într-un castron tapetat cu şerveţele absorbante şi se păstrează la cald. Intr-o oală se pune la fiert jumătate din cantitatea de vin, 75 ml ulei. Ceapa rămasă tocată mărunt se căleşte până se înmoaie, se adaugă usturoiul rămas tocat mărunt, ardeiul gras, se călesc două minute şi se adaugă orezul spălat.
Se amestecă şi se ţine pe foc până ce orezul devine sticlos, se adaugă vinul rămas, un sfert de linguriţă cu şofranul şi porumbul. Se toarnă o cană cu apă şi se condimentează. Se toarnă apă până ce orezul este fiert, se adaugă pătrunjel tocat. Se presară jumătate din parmezan dat pe râzătoare şi se amestecă.
Chifteluţe de curcan cu risotto
Pofta buna!