Chifteluţe de curcan cu risotto

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, ceapa, usturoi, orez, vin alb sec,  porumb, ardei gras, sofran, rosii, parmezan, pesmet, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Chifteluţe de curcan cu risotto

  • două cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 200 g orez
  • 500 ml vin alb sec
  • 200 g porumb boabe
  • un ardei gras
  • şofran
  • 500 g came de curcan
  • două roşii
  • 100 g parmezan
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Carnea de curcan se spală, se scurge de apă şi se dă prin ma­şina de tocat. Se amestecă cu roşii­le, o ceapă şi doi căţei de usturoi to­cate mărunt, sare, piper şi pătrunjel după gust. Se formează chiftele, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu o spumieră într-un castron tapetat cu şerveţele absor­bante şi se păstrează la cald. Intr-o oală se pune la fiert jumătate din cantitatea de vin, 75 ml ulei. Ceapa rămasă tocată mărunt se căleşte până se înmoaie, se adaugă usturo­iul rămas tocat mărunt, ardeiul gras, se călesc două minute şi se adaugă orezul spălat.

Se amestecă şi se ţine pe foc pâ­nă ce orezul devine sticlos, se adaugă vinul rămas, un sfert de lingu­riţă cu şofranul şi porumbul. Se toar­nă o cană cu apă şi se condimen­tează. Se toarnă apă până ce orezul  este fiert, se adaugă pătrunjel tocat. Se presară jumătate din parmezan dat pe râzătoare şi se amestecă.

Chifteluţe de curcan cu risotto

Chifteluţe de curcan cu risotto

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.