Chiftelute de curcan cu sos alb
PrinteazaChiftelute de curcan cu sos alb din: carne de curcan tocata, ceapa, sare, piper, ou, unt, nucsoara, lapte, marar, faina, morcovi si fasole.
- 500 g carne de curcan tocata
- o legatura ceapa
- sare
- piper
- un ou
pentru sos:
- 75 g unt
- un praf nucsoara
- 400 ml lapte
- o legatura marar
- 2 linguri faina
pentru garnitura:
- 200 g morcovi
- 200 g fasole fideluta
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas carnea tocată cu ceapa verde tocată mărunt, sarea, piperul si oul crud. Separat, se pune apă într-o oală şi se lasă să clocotească.
Se formează chifteluţele, care se pun în apa clocotită. După ce s-au fiert, se scot.
Se topeşte untul într-o cră- ticioară, se adaugă făina cernută, sarea, piperul, nucşoara si laptele călduţ. După ce a dat în clocot, se pune mărarul.
Chifteluţele se servesc cu sosul alb si cu morcovii şi fasolea verde fierte.
Chiftelute de curcan cu sos alb
Pofta buna!