Chiftelute de curcan cu sos alb

Printeaza

Chiftelute de curcan cu sos alb din: carne de curcan tocata, ceapa, sare, piper, ou, unt, nucsoara, lapte, marar, faina, morcovi si fasole.

Ingrediente:Chiftelute_de_curcan_cu_sos_alb

  • 500 g carne de curcan tocata
  • o legatura ceapa
  • sare
  • piper
  • un ou

pentru sos:

  • 75 g unt
  • un praf nucsoara
  • 400 ml lapte
  • o legatura marar
  • 2 linguri faina

pentru garnitura:

  • 200 g morcovi
  • 200 g fasole fideluta

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un vas carnea tocată cu ceapa verde tocată mărunt, sarea, piperul si oul crud. Separat, se pune apă într-o oală şi se lasă să clocotească.

Se formează chifteluţele, care se pun în apa clocotită. După ce s-au fiert, se scot.

Se topeşte untul într-o cră- ticioară, se adaugă făina cer­nută, sarea, piperul, nucşoara si laptele călduţ. După ce a dat în clocot, se pune mărarul.

Chifteluţele se servesc cu sosul alb si cu morcovii şi fasolea verde fierte.

Chiftelute de curcan cu sos alb

Chiftelute_de_curcan_cu_sos_alb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.