Chiftelute de curcan cu sos de iaurt
PrinteazaChiftelute de curcan cu sos de iaurt din: carne de curcan, dovlecel, praz, usturoi, choriandru, sare, boia, chimen, piper cayenne, seminte de chia, pasta tahini, apa calda, iaurt, busuioc, suc de lamaie.
- 1 kg carne tocata de curcan
- 2 cesti dovlecel ras
- 2 linguri praz tocat
- 1 catel de usturoi, tocat
- 2 linguri coriandru, tocat
- 1 linguriță de sare
- 1 lingurita boia de ardei
- ¼ lingurita de chimen
- 1 vârf de cuțit de piper cayenne
- 1 lingura seminte de chia
Ingrediente sos:
- 2 linguri pasta tahini
- 3 linguri de apă caldă
- 180gr iaurt
- 10 frunze proaspete de busuioc
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele pentru chiftele intr-un bol mediu. Se amestecă pana se omogenizeaza. Dati la frigider timp de 20 minute.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 150C. Intr-o tava asezati hartie de copt si stropiti cu putin ulei. Formati chiftelutele, asezati in tava si coaceți pentru 20-25 minute.
În timp, pregatiti sosul, intr-un castron mic, amestecati împreună tahini si apa calda pana se omogenizeaza.
Se transferă amestecul in blender si se adauga iaurtul, frunzele de busuioc, usturoi, suc de lamaie si un praf de sare. Omogenizati. Transferati intr-un bol si pastrati deoparte.
Serviti chiftelutele calde cu sos de iaurt.
Pofta buna!