Chiftelute de curcan cu sos
PrinteazaChiftelute de curcan cu sos din: carne de curcan, ceapa, ardei, usturoi, cartof, morcov, oua, pesmet, sare, piper, ulei, patrunjel, varza, otet, marar.
- 500 g carne de curcan
- 3 cepe
- 800 g roşii
- doi ardei graşi
- o jumătate de căpăţână de usturoi
- un cartof
- un morcov
- două cepe
- două ouă
- o lingură de pesmet
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel
- salată de varză proaspătă
- mărar
- oţet
Mod de preparare:
Cartoful şi morcovul se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pun într-o strecurătoare şi se presează ca să iasă sucul format. Se curăţă trei căţei de usturoi şi se pisează. Carnea de curcan se toacă şi se pune într-un castron. Se adaugă legumele rase, ouăle şi pesmetul. Se presară usturoiul pisat, sarea şi piperul după gust.
Se toacă bine câteva fire de pătrunjel şi se pun în castron. Se amestecă totul şi se formează chifteluţe rotunde. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă chiftelele şi se prăjesc, având grijă să nu se ardă.
Restul de usturoi, cepele şi ardeii graşi curăţaţi se toacă în cubuleţe şi se călesc timp de cinci minute în ulei încins, la foc iute.
Se adaugă roşiile opărite câteva minute, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt. Se condimentează cu sare şi piper, se lasă să fiarbă la foc mediu până când legumele tocate s-au înmuiat, apoi se adaugă restul de pătrunjel tocat. Se toarnă peste chifteluţe şi se serveşte.
Se serveste alaturi o salată de varză cu mărar şi oţet.
Poftă bună!