Chiftelute de curcan cu verdeata
PrinteazaChiftelute de curcan cu verdeata din: carne de curcan, morcov, cascaval, patrunjel, marar, ou, faina, ulei, sare, piper.
- 500 g carne curcan
- 1 morcov
- 50 g caşcaval ras
- 2 felii franzelă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 ou
- sare
- piper
- făină sau pesmet
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Speli carnea şi o dai prin maşina de tocat, împreună cu morcovul tăiat bucăţi. Pui feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse, pătrunjelul şi mărarul tăiate mărunt, oul, sare şi piper după gust.
Formezi chifteluţe, le dai prin făină sau pesmet şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă, pentru a elimina grăsimea în exces, iar cât sunt încă fierbinţi, le presari caşcaval.
Le poţi servi cu sos de iaurt.
Pofta buna!