Chiftelute de curcan pe pat de orez
PrinteazaChiftelute de curcan pe pat de orez din: paine, lapte, curcan, usturoi, patrunjel, ceapa, garam masala, turmeric, parmezan, ou, sare, piper, rosii, unt, oregano, orez.
Ingrediente pentru chiftelute:
- 2 felii de paine
- 1/4 ceasca de lapte
- 1 kg carne tocata de curcan
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 lingura ceapa, tocată
- 1 lingura garam masala
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/3 ceasca parmezan proaspat ras
- 1 ou
- 1 praf de sare și piper
Ingrediente pentru sos:
- 1 cutie rosii decojite
- 3 catei usturoi feliat
- 1 ceapa, tăiata în jumătate
- 4 linguri unt
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
Ingrediente pentru orez:
- 1 cană de orez
- usturoi
- patrunjel tocat, pentru ornat
Mod de preparare:
Procesati pâinea într-un procesor de alimente până când aceasta devine sfărâmiciosa. Puneti firimiturile într-un castron mic și se toarnă laptele peste ea. Combinați cu mâinile.
Într-un castron mare, se pune carnea de curcan, usturoi, ceapa, patrunjel, garam masala, turmeric, ou, brânză parmezan și adăugați amestecul de pâine și un vârf de cuțit de sare și piper. Combinați cu mâinile.
Formati chiftelute și puneți-le pe o tavă.
Se pun rosiile intr-un castron mare și se pisează. Se transferă rosiile zdrobite într-o oală mare și se adaugă jumatate din ceapa, usturoiul, untul si oregano.
Se fierbe timp de aproximativ 45 de minute. Între timp, fierbeti orezul al dente.
Se încălzește un pic de ulei intr-o tigaie mare. Adăugați chiftelutele și prajiti pana se rumenesc. Se transferă chiftelutele in sos pentru si gatiti aproximativ 15 minute. Adaugati restul de ceapa.
Serviti chiftelutele cu sos pe pat de orez, garnisiti cu patrunjel.
Pofta buna!