Chiftelute de dovlecei cu ricotta
PrinteazaChiftelute de dovlecei cu ricotta din: faina, praf de copt, sare, piper, ou, dovlecel, ricotta, ulei, rosii, avocado, busuioc.
- 5 linguri cu făină
- 2 g praf de copt
- sare şi piper negru măcinat
- 1 ou mare
- 1 dovlecel mare, dat pe răzătoarea mare
- 2 linguri cu brânză ricotta
- 4 linguri cu ulei de măsline
Pentru salata:
- 2 roşii tăiate cubuleţe
- 1 avocado, curăţat şi tăiat cubuleţe
- 1 ceapă verde, curăţată şi tăiată mărunt
- câteva frunze de busuioc
- puţin ulei de măsline
Mod de preparare:
Amestecă făina cu praful de copt într-un bol, azezonează, adaugă oul bătut, dovlecelul şi ceapa. Adaugă apoi brânza.
Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi pune 6 linguri din compoziţia de dovlecel. Prăjeşte câte 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu, până devin aurii.
Pentru salată, amestecă toate ingredientele, rupe frunzele de busuioc şi presară-le deasupra, apoi stropeşte cu ulei de măsline.
Pofta buna!