Chiftelute de dovlecei cu ricotta

Printeaza

Chiftelute de dovlecei cu ricotta din: faina, praf de copt, sare, piper, ou, dovlecel, ricotta, ulei, rosii, avocado, busuioc.

Ingrediente:Chiftelute de dovlecei cu ricotta

  • 5 linguri cu făină
  • 2 g praf de copt
  • sare şi piper negru măcinat
  • 1 ou mare
  • 1 dovlecel mare, dat pe răzătoarea mare
  • 2 linguri cu brânză ricotta
  • 4 linguri cu ulei de măsline

Pentru salata:

  • 2 roşii tăiate cubuleţe
  • 1 avocado, curăţat şi tăiat cubuleţe
  • 1 ceapă verde, curăţată şi tăiată mărunt
  • câteva frunze de busuioc
  • puţin ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu praful de copt într-un bol, azezonează, adaugă oul bătut, dovlecelul şi ceapa. Adaugă apoi brânza.

Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi pune 6 linguri din compoziţia de dovlecel. Prăjeşte câte 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu, până devin aurii.

Pentru salată, amestecă toate ingredientele, rupe frunzele de busuioc şi presară-le deasupra, apoi stropeşte cu ulei de măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.