Chiftelute de dovlecei cu somon afumat
PrinteazaChiftelute de dovlecei cu somon afumat din: dovlecei, iaurt, oua, sare, piper, menta, faina, ulei, somon afumat, iaurt.
- 300 g dovlecei rasi
- 200 g iaurt
- 2 oua
- sare
- piper
- 2 linguri menta tocata
- circa 100 g faina
- ulei pentru prajit
topping:
- 200 g somon afumat
- cate lingura de iaurt sau smantana
Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare; se adaugă iaurfşi ouă bătute şi se amestecă. Se condimentează cu sare, piper şi mentă tocată. La final se presară treptat câte puţină făină şi se amestecă până ce se obţine un aluat gros şi fluid.
Intr-o tigaie mare de teflon, se încinge uleiul şi se aşază cu polonicul porţii de aluat; se nivelează şi se prăjesc chifteluţele pe ambele feţe, cca 4-5 min. Se tamponează chifteluţele cu prosoape de hârtie, care vor absorbi excesul de grăsime. Se servesc cu somon afumat si iaurt.
Chiftelute de dovlecei cu somon afumat
Pofta buna!