Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt
PrinteazaChiftelute de dovlecei cu sos de iaurt din: dovlecei, ceapa, usturoi, faina, sare, piper, patrunjel, oua, ulei.
- 2 dovlecei (circa 600 g)
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi tocat
- 3 linguri faina
- sare
- piper proaspat macinat
- 2 linguri patrunjel si marar proaspat tocat
- 2 oua,
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Curata dovleceii de coaja si da-i pe razatoarea mare. Presara 1 lingura sare si lasa-i la scurs intr-o sita, timp de 10 minute. Intre timp, procedeaza la fel si cu ceapa.
Stoarce bine dovleceii de lichid si amesteca-i cu ceapa stoarsa si cu usturoiul pisat. Cerne faina si adauga piperul. Bate ouale si adauga verdeata tocata marunt. Amesteca toate in-gredientele.
Intr-un vas, incinge uleiul si prajeste cate 2 linguri din compozitie pentru a forma 1 chifteluta. Prajeste cate 3-4 chiftelute deodata, pana la epuizarea cantitatii, timp de 3-4 minute pe fieca-re parte.
Scoate cu spumiera si lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Serveste cu sos de iaurt
Sos de iaurt cu verdeata si usturoi
Intr-un bol amesteca 400 ml iaurt natur de buna calitate cu 200 ml smantana si 1 legatura marar proaspat, tocat.
Adauga 3 catei de usturoi zdrobiti cu 1 lingurita de sare grunjoasa si diluati cu zeama de la 2 lamai. Presara piper si amesteca pentru omogenizare. Serveste ornat cu cateva felii de lamaie.
Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt
Pofta buna!
Foarte bune chiftelele
Buna chiftelutele astea