Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt

Printeaza

Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt din: dovlecei, ceapa, usturoi, faina, sare, piper, patrunjel, oua, ulei.

Ingrediente:Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt

  • 2 dovlecei (circa 600 g)
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri patrunjel si marar proaspat tocat
  • 2 oua,
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Curata dovleceii de coaja si da-i pe razatoarea mare. Presara 1 lin­gura sare si lasa-i la scurs intr-o sita, timp de 10 minute. Intre timp, procedeaza la fel si cu ceapa.

Stoarce bine dovleceii de lichid si amesteca-i cu ceapa stoarsa si cu usturoiul pisat. Cerne faina si adauga piperul. Bate ouale si adauga verdeata to­cata marunt. Amesteca toate in-gredientele.

Intr-un vas, incinge uleiul si prajeste cate 2 linguri din compozitie pentru a forma 1 chifteluta. Prajeste cate 3-4 chiftelute deodata, pana la epuizarea cantitatii, timp de 3-4 minute pe fieca-re parte.

Scoate cu spumiera si la­sa sa se scurga pe hartie absorbanta. Serveste cu sos de iaurt

Sos de iaurt cu verdeata si usturoi

Sos de iaurt cu verdeata si usturoi.jpg

Intr-un bol amesteca 400 ml ia­urt natur de buna calitate cu 200 ml smantana si 1 legatura marar proaspat, tocat.

Adauga 3 catei de usturoi zdrobiti cu 1 lingurita de sare grunjoasa si diluati cu zeama de la 2 lamai. Presara piper si amesteca pentru omogenizare. Serveste ornat cu cateva felii de lamaie.

 

Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt

Chiftelute de dovlecei cu sos de iaurt.jpg Sos de iaurt cu verdeata si usturoi.jpg

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Foarte bune chiftelele

  2. Buna chiftelutele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.