Chiftelute de dovlecei cu telemea
PrinteazaChiftelute de dovlecei cu telemea din: dovlecei, ou, telemea de vaca, ceapa, usturoi, marar, pesmet, faina, piper, sare, ulei.
- 3 dovlecei
- 1 ou
- 50 g telemea de vaca
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de marar
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingura de faina
- piper
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă dovleceii şi dă-i pe răzătoarea mare. Presară un praf de sare, apoi lasă-i să se scurgă 15 minute
Adaugă oul, brânza zdrobită, ceapa tocată, mărarul tăiat mărunt şi usturoiul zdrobit. Presară pesmetul şi făina şi amestecă energic.
Condimentează cu sare şi piper. Din compoziţia astfel obţinută, pune cu lingura grămăjoare în ulei încins.
Rumeneşte-le pe ambele părţi. Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le cu puţin ketchup.
Chiftelute de dovlecei cu telemea
Pofta buna!